ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Κατασκευάζουν εμβόλια και λογοκρίνουν τα δημοσιεύματα για την πανδημία

 


Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Με σημερινή, γραπτή τους ερώτηση, που κατέθεσαν προς την Κομισιόν, τρείς Ιταλοί ευρωβουλευτές της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας* (Francesca Donato, Marco Campomenosi , Stefania Zambelli), προβαίνουν σε μία αποκάλυψη-βόμβα, σχετικά με τα αίτια που αναγκάζουν το Facebook, να λογοκρίνει δημοσιεύσεις χρηστών ακόμη και ευρωβουλευτών.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους, «όλο και πιο συχνά, το Facebook περιορίζει την ελευθερία έκφρασης των πολιτών λογοκρίνοντας τις δημοσιεύσεις τους, επικαλούμενο υποτιθέμενες και αόριστες παραβιάσεις των κοινοτικών προτύπων. Η λογοκρισία του είναι εξίσου σοβαρή όταν γίνεται χωρίς νόμιμο λόγο, για να σιωπήσει τους ευρωβουλευτές στις σελίδες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατά κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματός τους στην ελευθερία έκφρασης κατά την άσκηση της εντολής τους».

Υποστηρίζουν δε ότι, «αυτό γίνεται για να αποτρέψει τη δημοσίευση επιστημονικά έγκυρων και αντικειμενικών πληροφοριών σχετικά με τις θεραπείες COVID-19, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα των κύριων θεσμικών μετόχων του, οι οποίοι κατέχουν επίσης μετοχές στις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια».

«Πρόκειται για μια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, με επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης και στην παροχή ολοκληρωμένων πληροφοριών, εις βάρος των απλών ανθρώπων», αναφέρουν οι Ιταλοί ευρωβουλευτές και καλούν την Κομισιόν, εν αναμονή της θέσπισης ενός ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, που θα απαιτεί το Facebook και άλλες πλατφόρμες να υποστηρίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, να απαντήσει αν σκοπεύει να αναλάβει άμεση, κατάλληλη και αποτελεσματική δράση επί του θέματος.


* Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (europarl.europa.eu) η ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) δημιουργήθηκε κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαδέχθηκε την ομάδα της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF). Διαθέτει 73 μέλη και αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές της ομάδας εκπροσωπούν εννέα χώρες της ΕΕ, με την πλειονότητα να προέρχεται από το ιταλικό κόμμα της Λίγκας, τον Εθνικό Συναγερμό στη Γαλλία και το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια